Quinoa és Sült Zöldségtál (Fehérjedús)

Ez az elragadó tál a fehérjében gazdag quinoát, a rostokban gazdag feketebabot és a pörkölt zöldségek keverékét ötvözi, ízes salsával és krémes joghurttal a tápláló és ízletes étkezési élmény érdekében.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 csésze quinoa
  • 1 konzerv fekete bab, leszűrve és leöblítve
  • Vegyes zöldségek ízlés szerint (paprikák, cukkini, lilahagyma), kockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze salsa
  • 1/2 csésze görög joghurt vagy növényi joghurt

Elkészítés:

1. Quinoa előkészítése és főzése:

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (400°F).

Főzd meg a quinoát a csomagoláson található utasítások szerint, majd tedd félre.

2. Zöldségek elkészítése:

Keverd össze az olívaolajjal, sóval és borssal a kockázott zöldségeket egy nagy sütőlapos tepsiben. Egyenletesen terítsd el őket.

Süsd őket a előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg puha és kissé karamellizáltak lesznek.

3. Fekete bab melegítése:

Egy kisebb lábosban melegítsd fel a fekete babot közepes lángon, amíg átmelegszik.

4. Tálalás:

Oszd el a főtt quinoát, a sült zöldségeket és a fekete babot tálaló tálak között.

5. Salsa és joghurt tetejére helyezése:

Minden tálra tegyél egy adag bőséges kanálnyi salsát, valamint egy kis kanálnyi görög joghurtot vagy növényi joghurtot.

6. Tálalás és élvezet:

Azonnal tálald a quinoa és sült zöldségek tálát, hogy egy tápláló, ízletes és kiegyensúlyozott ételt kínálj.

#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Paleo #Vegetáriánus