Quinoa-Paníros Tangier Szigeti Virginiai Rántott Rák
Gyönyörködjön a Tanger-sziget ízeiben Quinoa-Paníros Tangier Szigeti Virginiai Rántott Rákkal – magas fehérjetartalmú, alacsony kalóriatartalmú csavar egy klasszikus kedvencen. Ezek a finom rákos sütemények tökéletesen fűszerezve és gluténmentes quinoa morzsával vannak bevonva, így minden falat tápláló ropogósságot ad. Akár előételként, akár főételként szolgálják fel, ezek a rákos sütemények biztosan lenyűgözik a zamatos ízüket és az egészséges összetevőket. Merüljünk el ennek az elragadó ételnek az elkészítésében, amely megragadja Virginia tengerparti esszenciáját!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 nagy tojás, felverve
- 1 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál őrölt mustár
- 1 teáskanál tenger gyümölcsei fűszerkeverék
- 1 teáskanál előkészített mustár
- 1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 1 font darált tarisznyarák hús, leszűrve
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 csésze gluténmentes quinoa morzsa (főtt quinoából készült, szárított és aprított ételaprítóban)
Elkészítés:
1. Készítsd el a rákos keveréket:
a. Egy tálban keverd össze a felvert tojást, a majonézt, az őrölt mustárt, a tenger gyümölcsei fűszerkeveréket, az előkészített mustárt, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot.
b. Óvatosan forgasd össze a darált tarisznyarák húst, ügyelve arra, hogy ne törjön szét túlságosan a rák darabok.
2. Készítsd el a rákos pogácsákat:
a. Oszd szét az egyenlő részekre a rákos keveréket, és formázz belőle kerek pogácsákat, körülbelül 1/2-3/4 hüvelyk vastagságúakat.
b. Helyezd a gluténmentes quinoa morzsát egy tányérra.
c. Minden rákos pogácsát óvatosan hempergesd meg a quinoa morzsában, enyhén nyomkodva, hogy ragadjon.
3. Süsd meg a rákos pogácsákat:
a. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat közepes-haladó hőfokon.
b. Amikor az olaj forró, óvatosan tedd bele a rákos pogácsákat a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy ne zsúfolódjanak.
c. Süsd meg a rákos pogácsákat mindkét oldalukon 3-4 percig, vagy amíg aranybarnák és átsültek.
d. Vegyél ki a rákos pogácsákat a serpenyőből, és helyezd őket papírtörlővel bélelt tányérra, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
4. Tálald és élvezd:
a. Tálald a gluténmentes Quinoa-borítású Tangier-szigeti Virginia rákos pogácsákat melegen, friss fűszernövényekkel vagy egy csipet citromlével, ha szeretnéd.
b. Kísérd őket egy salátával vagy kedvenc mártogatóval, hogy teljes és tápláló étkezést kapj.
#Gluténmentes #Tejmentes #Magmentes #Laktózmentes #Fehérjedús