Spenótos Fetás Omlett Avokádó Pirítóssal
Ez a spenótos és feta rántottás avokádó pirítós receptje az avokádó krémes gazdagságát a spenót és a feta zamatos ízeivel ötvözi, így egy kiegyensúlyozott és kielégítő ételt alkot. Akár egy gyors hétköznapi reggelit, akár egy laza hétvégi villásreggelit keresel, ez az étel biztosan a kedvenced lesz.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 3 db nagy tojás
- 1 csésze friss spenót levelek
- 1/4 csésze morzsolódó feta sajt
- Só és bors ízlés szerint
- 1 szelet (gluténmentes) kenyér vagy zöldség
- 1/2 db avokádó, vékony szeletekre vágva
Elkészítés:
1. Spenót Elkészítése:
Alaposan mossuk meg a friss spenót leveleket, majd töröljük szárazra. Durván vágjuk apróbb darabokra a spenótot.
2. Tojások előkészítése:
Egy tálba törjük fel a tojásokat, majd villával vagy habverővel verjük fel őket, amíg jól össze nem keverednek.
3. Sütés:
Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított spenótot a serpenyőhöz, és pirítsuk 1-2 percig, amíg összeesik.
Öntsük rá a felvert tojást a pirított spenótra. Szórjuk rá a morzsolódó feta sajtot a tojásra. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Lassan keverjük a tojást, közben beleforgatva a spenótot és a fetát. Főzzük, amíg a tojás megszilárdul, de még nedves marad.
4. Avokádó Pirítós Elkészítése:
Amíg a tojások készülnek, pirítsuk meg a (gluténmentes) kenyérszeleteket vagy zöldségeket. Amikor megpirultak, kenjük meg mindegyiket avokádó szeletekkel.
5. Díszítés:
Opcionálisan szórjuk meg a scrambled eggs-et további morzsolódó feta sajttal és frissen őrölt fekete borssal. Azonnal tálaljuk, és élvezzük ezt a finom, tápláló reggelit vagy brunchot.
#Gluténmentes #Paleo #Keto #Alacsony szénhidrát tartalom #Magas fehérje tartalom #Vegetáriánus