Stresszoldó Gyümölcs és Zabtorta

Az olyan bogyók, mint a málna, eper, áfonya és szeder, gazdagok flavonoidokban, amelyek antioxidánsként hatnak, erősítik immunrendszerünket és segítenek a stresszoldásban. A szezonalitást szem előtt tartva válasszon különféle gyümölcsök közül ehhez a reggeli finomsághoz, köztük almát, sárgabarackot, szedret, áfonyát, cseresznyét, meggyet, szőlőt, őszibarackot, szilvát, málnát, epret és körtét.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 300g vegyes szezonális gyümölcsök
  • 2 evőkanál juharszirup/glicerin vagy más édesítőszer
  • 3 evőkanál nyírfacukor liszt (vagy 2 teáskanál kukoricaliszt alternatívaként)
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
  • Egy csipetnyi tengeri só
  • 200g zabpehely
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1/2 csésze cukrozatlan almaszósz
  • 1 adag fehérje por.

Elkészítés:

  1. Felkészülés:
    • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Az alsó rész elkészítése:
    • Egy nagy tálban keverd össze a vegyes gyümölcsöket a juharsziruppal, a nyírfacukor liszttel, a citrom levével, az őrölt fahéjjal, a fehérje porral és a sóval. Helyezd ezt a keveréket egy sütőedény aljára.
  3. A felső rész elkészítése:
    • Egy másik tálban keverd össze a zabpelyhet, az őrölt fahéjat és a sót. Adj hozzá juharszirupot és almaszószt egy kanállal. Helyezd ezt a keveréket a gyümölcsös keverék tetejére a sütőedényben.
  4. Sütés:
    • Süsd 180°C-on 20 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 160°C-ra, és süsd további 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül.
  5. Tipp:
    • Ha diót vagy magokat használsz zabpehely helyett gluténmentes lehetőségként, fedd le őket az első 20 percben, hogy megakadályozd a megégést.
    • Stabil vércukorszint és jobb makrotápanyag-arány elérése érdekében adj hozzá egy adag kollagént.

#Vegetáriánus #Gluténmentes #Laktózmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes