Stresszoldó Gyümölcs és Zabtorta
Az olyan bogyók, mint a málna, eper, áfonya és szeder, gazdagok flavonoidokban, amelyek antioxidánsként hatnak, erősítik immunrendszerünket és segítenek a stresszoldásban. A szezonalitást szem előtt tartva válasszon különféle gyümölcsök közül ehhez a reggeli finomsághoz, köztük almát, sárgabarackot, szedret, áfonyát, cseresznyét, meggyet, szőlőt, őszibarackot, szilvát, málnát, epret és körtét.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- 300g vegyes szezonális gyümölcsök
- 2 evőkanál juharszirup/glicerin vagy más édesítőszer
- 3 evőkanál nyírfacukor liszt (vagy 2 teáskanál kukoricaliszt alternatívaként)
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
- Egy csipetnyi tengeri só
- 200g zabpehely
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál tengeri só
- 2 evőkanál juharszirup
- 1/2 csésze cukrozatlan almaszósz
- 1 adag fehérje por.
Elkészítés:
- Felkészülés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Az alsó rész elkészítése:
- Egy nagy tálban keverd össze a vegyes gyümölcsöket a juharsziruppal, a nyírfacukor liszttel, a citrom levével, az őrölt fahéjjal, a fehérje porral és a sóval. Helyezd ezt a keveréket egy sütőedény aljára.
- A felső rész elkészítése:
- Egy másik tálban keverd össze a zabpelyhet, az őrölt fahéjat és a sót. Adj hozzá juharszirupot és almaszószt egy kanállal. Helyezd ezt a keveréket a gyümölcsös keverék tetejére a sütőedényben.
- Sütés:
- Süsd 180°C-on 20 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 160°C-ra, és süsd további 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül.
- Tipp:
- Ha diót vagy magokat használsz zabpehely helyett gluténmentes lehetőségként, fedd le őket az első 20 percben, hogy megakadályozd a megégést.
- Stabil vércukorszint és jobb makrotápanyag-arány elérése érdekében adj hozzá egy adag kollagént.
#Vegetáriánus #Gluténmentes #Laktózmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes