Töltött Cukkinis Csónakok (Fehérjedús)

Ezek a töltött cukkini csónakok pulykával és quinoával kellemes és tápláló módja annak, hogy ízletes ételeket fogyasszunk. Az üreges cukkini feleket őrölt pulyka, quinoa és élénk zöldségek keverékével bőségesen megtöltjük. Az aromás fűszernövényekkel fűszerezett és olvasztott sajttal megszórt csónakok tökéletesre sülnek, így egy egészséges étel készül, amely egyszerre kielégítő és ízletes.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 4 közepes cukkini
  • 450g darált pulykahús
  • 1/2 csésze főtt quinoa
  • 1/2 fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 fej piros paprika, finomra aprítva
  • 1/2 fej sárga paprika, finomra aprítva
  • 1/2 csésze reszelt sajt (pl. cheddar vagy mozzarella)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem, apróra vágva (díszítéshez, opcionális)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt:

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra (375°F).

2. Készítsük elő a cukkini hajókat:

Vágjuk ketté hosszában a cukkiniket. Egy kanállal vagy dinnyemaggal kaparjuk ki mindegyik cukkini felét, hogy közepük kiforrott hajó formájú legyen. Tartsuk meg az kikanalazott húsát.

3. Készítsük el a pulyka tölteléket:

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a darált pulykahúst, és süssük addig, amíg meg nem pirul. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és paprikákat. Pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Vágjuk apróra a cukkini kikanalazott húsát, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Főzzük, amíg a cukkini megpuhul. Keverjük hozzá a főtt quinoát, a szárított oregánót, a szárított bazsalikomot, a sót és a borsot. Ízlés szerint igazítsuk az ízesítést.

4. Töltsük meg a cukkini hajókat:

Helyezzük a kikanalazott cukkini hajókat egy sütőtálba. Kanalazzuk a pulyka és quinoa keveréket mindegyik cukkini hajóba, bőségesen megtöltve azokat.

5. Adjuk hozzá a sajtot:

Szórjuk egyenletesen a reszelt sajtot a töltött cukkinikre.

6. Süssük:

Fedjük le a sütőtálat fóliával, és süssük a előmelegített sütőben kb. 20 percig. Vegyük le a fóliát, és folytassuk a sütést további 10-15 percig, vagy amíg a cukkini megpuhul, a sajt pedig megolvad és enyhén aranybarnára sül.

7. Szolgáljuk fel:

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni a töltött cukkinit néhány percig. Díszítsük friss petrezselyemmel, ha szeretnénk.

#Gluténmentes #Tojásmentes