Tengeri Sóban Sült Dorado Hal Kelbimbóval

Ez az étel a Dorado hal finom ízét ötvözi a gazdag és tápláló kelbimbóval. A kelbimbó nemcsak flavonoidokban gazdag, amelyek antioxidánsként hatnak a szervezetben, hanem hozzájárulnak az öregedésgátló erőfeszítésekhez, valamint magas K- és C-vitamint tartalmaznak.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 2x 400g Dorado hal
  • 1 kg tengeri só
  • 4 szál rozmaring
  • 2 tojásfehérje, könnyen felverve
  • 14 brüsszeli kelbimbó
  • 5 szelet bacon
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. Előkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (392°F).

2. Bacon:

  • Helyezzük a bacon szeleteket egyenként sütőpapírra, és süssük konvekciós sütőben 8-10 percig, amíg ropogós nem lesz. Tartsuk meg a kisült bacon zsírját későbbi felhasználásra a brüsszeli kelbimbó sütésénél.

3. Hal:

  • Keverjük össze a tengeri sót a rozmaringgal és a felvert tojásfehérjével. Kenjünk egy réteget ebből a keverékből egy sütőtálra.
  • Helyezzük a Dorado halakat a só keverékre, majd fedjük be őket a maradék só keverékkel.
  • Süssük 190°C-os (374°F) sütőben körülbelül 30-35 percig, amíg a hal szeme opálosra nem válik, jelezve, hogy elkészült. Hagyjuk pihenni a halat néhány percig, majd távolítsuk el a felesleges sót és a bőrt, és szórjuk meg a hal filét borssal.

4. Brüsszeli kelbimbó:

  • Forraljuk fel a brüsszeli kelbimbót 2-3 percig, majd tegyük át őket jéghideg vízbe. Szárítsuk meg alaposan.
  • Pirítsuk meg a brüsszeli kelbimbót a kisült bacon zsírjában körülbelül 5 percig, a ropogós bacont az utolsó pillanatban hozzáadva.

5. Tálalás:

  • Szolgáljuk fel a Dorado halat egy ágyon brüsszeli kelbimbóval, frissen őrölt fekete borssal megszórva.

#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes