Tengeri Sóban Sült Dorado Hal Kelbimbóval
Ez az étel a Dorado hal finom ízét ötvözi a gazdag és tápláló kelbimbóval. A kelbimbó nemcsak flavonoidokban gazdag, amelyek antioxidánsként hatnak a szervezetben, hanem hozzájárulnak az öregedésgátló erőfeszítésekhez, valamint magas K- és C-vitamint tartalmaznak.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- 2x 400g Dorado hal
- 1 kg tengeri só
- 4 szál rozmaring
- 2 tojásfehérje, könnyen felverve
- 14 brüsszeli kelbimbó
- 5 szelet bacon
- Frissen őrölt fekete bors
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
1. Előkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (392°F).
2. Bacon:
- Helyezzük a bacon szeleteket egyenként sütőpapírra, és süssük konvekciós sütőben 8-10 percig, amíg ropogós nem lesz. Tartsuk meg a kisült bacon zsírját későbbi felhasználásra a brüsszeli kelbimbó sütésénél.
3. Hal:
- Keverjük össze a tengeri sót a rozmaringgal és a felvert tojásfehérjével. Kenjünk egy réteget ebből a keverékből egy sütőtálra.
- Helyezzük a Dorado halakat a só keverékre, majd fedjük be őket a maradék só keverékkel.
- Süssük 190°C-os (374°F) sütőben körülbelül 30-35 percig, amíg a hal szeme opálosra nem válik, jelezve, hogy elkészült. Hagyjuk pihenni a halat néhány percig, majd távolítsuk el a felesleges sót és a bőrt, és szórjuk meg a hal filét borssal.
4. Brüsszeli kelbimbó:
- Forraljuk fel a brüsszeli kelbimbót 2-3 percig, majd tegyük át őket jéghideg vízbe. Szárítsuk meg alaposan.
- Pirítsuk meg a brüsszeli kelbimbót a kisült bacon zsírjában körülbelül 5 percig, a ropogós bacont az utolsó pillanatban hozzáadva.
5. Tálalás:
- Szolgáljuk fel a Dorado halat egy ágyon brüsszeli kelbimbóval, frissen őrölt fekete borssal megszórva.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes