Sült Harcsa Olívával és Sült Karfiollal
Ebben a glutén- és tejmentes kulináris alkotásban a szerény harcsát új magasságokba emeltük. A zamatos harcsafilé tökéletesre sült, elragadó kontrasztot kölcsönözve az olajbogyó zamatos jegyeinek. A pörkölt karfiol diós esszenciájával kiegészítve ez az étel olyan textúrák és ízek szimfóniája, amelyek kielégítik a változatos táplálkozási igényeket.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- Karfiol
- Afrikai harcsa filé
- Kókuszkrém
- Tojások
- Puffasztott rizs
- Kókuszolaj
- Olívabogyók
- Só
Elkészítés:
- Készítsük el a sült karfiolt:
- Vágjuk fel a karfiolt rózsákra, majd süssük aranybarnára. Tegyük félre.
- Készítsük el a puffasztott rizs bevonatot:
- Törjük össze a puffasztott rizst, hogy durvább textúrát kapjunk.
- Verjük fel a tojásokat egy tálban.
- Vonjuk be a harcsafilét a puffasztott rizzsel:
- Mártsuk be a harcsafilét a felvert tojásba, hogy teljesen befedje.
- Forgassuk be a bevonatolt harcsafilét a törött puffasztott rizsben, egyenletesen befedve.
- Pirítsuk meg a harcsafilét:
- Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat közepes lángon.
- Helyezzük a bevonatolt harcsafilét a serpenyőbe, és süssük aranybarnára mindkét oldalán.
- Készítsük el a krémes olívamártást:
- Egy másik lábasban keverjük össze a kókuszkrémet és az olívabogyókat. Forraljuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
- Süssük a sütőben:
- Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokra.
- Helyezzük a pirított harcsafilét egy sütőtálba, majd öntsük rá a krémes olívamártást.
- Süssük, amíg buborékol:
- Süssük a harcsafilét a sütőben, amíg a mártás meg nem buborékol, és az ízek össze nem olvadnak.
- Tálaljuk:
- Tálaljuk a sült harcsafilét a sült karfiolágyon.
- Ízleld meg a finom, puha harcsát, ropogós puffasztott rizst és a gazdag, krémes olívamártást, amit a földes ízekkel fűszerezett sült karfiol tesz teljessé.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Fehérjedús #Paleo