Szénhidrátcsökkentett Galuska Köret
Ha egy könnyed, tápláló és gluténmentes alternatívát keresel a hagyományos galuskára, akkor ez a recept tökéletes választás! Ez a mandulaliszttel és útifű maghéjjal készült galuska nemcsak finom, hanem egészséges is. Alacsony kalóriatartalmú, rostban gazdag, és tökéletesen illik bármilyen diétába, legyen az gluténmentes vagy alacsony szénhidráttartalmú.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Összetevők:
- 50 g mandulaliszt
- 12 g útifű maghéj
- 1 tojás
- 1/2 teáskanál só
- 38 ml víz
Elkészítés:
1. Tészta Elkészítése:
- Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, az útifű maghéjat és a sót.
- Add hozzá a tojásokat és a vizet, majd alaposan keverd össze, amíg homogén tésztát kapsz.
- Hagyd állni a tésztát 10 percig, hogy az útifű maghéj megduzzadjon és a tészta kissé megkeményedjen.
2. Galuska Főzése:
- Forralj fel egy nagy lábas sós vizet.
- Egy galuskaszaggató segítségével szaggasd bele a tésztát a forrásban lévő vízbe.
- Főzd a galuskákat 3-4 percig, amíg feljönnek a víz felszínére és megpuhulnak.
- Szűrd le a galuskákat és öblítsd le hideg vízzel.
#Gluténmentes #Kalóriaszegény