Carnivore Kenyér

Most bűntudat nélkül élvezheti a kenyerét, a fehérjedús, alacsony kalóriatartalmú, nulla szénhidráttartalmú carnivore kenyérreceptünk segítségével! Ez az innovatív kenyér recept a carnivore étrendű vagy alacsony szénhidráttartalmú életmódot folytatók számára készült, és egy finom alternatívát kínál, amely gazdag fehérjében és nem tartalmaz szénhidrátot. Puha és bolyhos textúrájával ez a kenyér tökéletes szendvicsekhez, pirítósokhoz, vagy önmagában is fogyasztható. Kezdjük el elkészíteni ezt a tápláló és ízes cipót, amely biztosan kielégíti vágyait, miközben kordában tartja a kalóriákat is.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 5 db nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 15g tojásfehérje por
  • 10g marhazselatin por
  • 10g marhafehérje vagy tejfehérje
  • 1/4 tk borkő vagy szódabikarbóna
  • 1/4 tk xantángumi
  • 1/8 tk finom Himalája só

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt:

Melegítsük elő a sütőt 160°C  hőmérsékletre, statikus beállításban.

2. Készítsük elő a tojásfehérjét:

Válasszuk szét a tojásokat, tegyük a fehérjét egy nagy keverőtálba, a sárgáját pedig egy kisebb tálba. Adjuk hozzá a sót és a borkőt a tojásfehérjéhez. Használjunk egy kézi elektromos habverőt, hogy először alacsony sebességen, majd magas sebességen kemény habot verjünk belőle.

3. Keverjük össze a száraz összetevőket:

Mérjük ki és keverjük össze a tojásfehérjeport, marhazselatint, marhafehérje izolátumot, xantángumit, majd szitáljuk rájuk a felét a felvert tojásfehérjékre. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a maradékot, és addig verjük, amíg a keverék sűrűvé válik.

4. Verjük fel a tojássárgáját:

Használjuk ugyanazt a habverőt, hogy felverjük a tojássárgáját, amíg krémes és világos színű lesz.

5. Keverjük össze a tojásfehérjét és a tojássárgáját:

Egy szilikon spatulával adjuk hozzá az összes felvert tojássárgát a felvert tojásfehérjéhez, először kézi módon összekeverve, majd az elektromos habverővel addig keverve, amíg homogén, sűrű, légies és ragadós masszát kapunk.

6. Süssük meg a kenyeret:

Öntsük fel a massza felét egy 2 fontos szilikon kenyérformába, és távolítsuk el a levegőbuborékokat az alján való koppintással. Töltse fel a maradék masszával és simítsa el a tetejét. Süssük 30 percig, majd kapcsoljuk ki a sütőt, de hagyjuk a kenyeret a formában (zárva) további 30 percig. Ezután hűtsük le a kenyeret a formájában 15 percig, majd helyezzük egy rácsra a sütőbe további 15 percre, hogy kiszáradjon.

7. Tárolás:

Tároljuk a kenyeret szekrényben, lefedetlenül.

#Fehérje gazdag #Gluténmentes #Tejmentes