Csirke Tikka Masala – Szénhidrátszegény, fehérjedús indiai klasszikus

Egy könnyen elkészíthető, ízletes indiai fogás, amely krémes, fűszeres szószával és omlós csirkedarabjaival tökéletes választás a szénhidrátszegény étrend kedvelőinek. Ideális akár hétköznapi ebédhez, akár különleges alkalmakra.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók (4 adag)

Pácolt csirkéhez:

  • 500 g csirkemellfilé (kockázva)
  • 150 g natúr görög joghurt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál chili (ízlés szerint)
  • Só ízlés szerint

Masala szószhoz:

  • 1 evőkanál kókuszolaj vagy ghee
  • 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 400 g passzírozott paradicsom
  • 100 ml kókusztejszín vagy zsírszegény tejszín
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Tálaláshoz:

  • Friss koriander (apróra vágva)
  • Citromszeletek

Elkészítés:

1. Csirke pácolása:

  • Keverd össze a görög joghurtot a fűszerekkel, és forgasd bele a csirkekockákat.
  • Tedd hűtőbe legalább 30 percre, de ha van időd, akár egy éjszakára is pihentetheted, hogy még intenzívebb legyen az íz.

2. Csirke elősütése:

  • Egy serpenyőben hevíts fel kókuszolajat vagy ghee-t.
  • Süsd meg a csirkekockákat közepes lángon 4-5 perc alatt, amíg minden oldaluk szép aranybarna lesz. Tedd félre.

3. Masala szósz:

  • Ugyanabban a serpenyőben pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért.
  • Öntsd hozzá a passzírozott paradicsomot, és keverd bele a fűszereket (garam masala, paprika, kömény).
  • Hagyd gyöngyözni 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Keverd bele a tejszínt, majd add hozzá az elősütött csirkekockákat.
  • Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy csipet cayenne borsot vagy extra chilit!
  • Főzd alacsony lángon további 10-15 percig, hogy a csirke megpuhuljon, és a szósz besűrűsödjön.

4. Tálalás:

  • Szórd meg friss korianderrel, és kínáld extra citromszeletekkel a frissesség kedvéért.
  • Tökéletes önmagában is, de ha szeretnéd, párosíthatod karfiolrizzsel vagy friss zöldsalátával.

#kalóriaszegény #szénhidrátszegény #Fehérjedús #Gluténmentes