Alacsony FODMAP Teriyaki Lazactál

Kényeztesse magát a Teriyaki Lazac zamatos finomságával ezzel az Alacsony FODMAP recepttel. A gluténmentes szójaszószból, juharszirupból és fokhagymás olajból álló finom pácnak köszönhetően ez az étel ízletes és gyengéd a gyomornak. Rizságyon tálalva elragadó és tápláló lehetőség azok számára, akik ínycsiklandó, de FODMAP-barát ételeket keresnek.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 4 lazacfalat
  • 1/4 csésze gluténmentes szójaszósz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál fokhagymaolaj
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • Zöldhagyma zöld része, felaprítva (díszítéshez)
  • Főtt fehér rizs vagy quinoa

Elkészítés:

1. Marinád:

Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, juharszirupot, fokhagymaolajat, szezámolajat és reszelt gyömbért. Legalább 30 percig pácoljuk a lazacfalatokat ebben a keverékben.

2. Sütés:

Grillen vagy sütőben süssük a lazacfalatokat, amíg elkészülnek.

3. Tálalás:

Szolgáljuk fel főtt rizs vagy quinoa ágyon. Locsoljuk meg további teriyaki szósszal, és díszítsük aprított zöldhagymával.

#Alacsony fodmap #Alacsony szénhidrát tartalom #Fehérjedús #Peszketáriánus #Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Paleo