Alacsony FODMAP Thai Bazsalikom Csirke
Fűszerezze fel az Alacsony FODMAP kulináris utazását a thai bazsalikom csirkével – ez az étel merész ízeiről és aromás fűszernövényeiről ismert. Ez a recept fűszeres érzést biztosít anélkül, hogy FODMAP-érzékenységet váltana ki. Őrölt csirke, friss bazsalikom és a thai fűszerek harmonikus keveréke teszi ezt az ételt ízletes és bélbarát választássá azok számára, akik kalandos, de gyengéd étkezésre vágynak.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 450g felkockázott csirkehús
- 2 evőkanál fokhagymaolaj
- 1 piros chili, szeletekre vágva
- 1 csésze friss bazsalikom levelek
- 2 evőkanál gluténmentes hal szósz
- 1 evőkanál gluténmentes osztriga szósz
- 1 evőkanál juharszirup
- Főtt jázmin rizs
Elkészítés:
1. Serpenyő:
Egy serpenyőben melegítsük fel a fokhagymaolajat, majd pirítsuk meg benne a felkockázott csirkét, amíg aranybarnára sül. Adjuk hozzá a szeletelt chilit, a bazsalikomleveleket, a hal- és osztrigaszószt, valamint a juharszirupot. Keverjük össze alaposan.
2. Tálalás:
Szolgáljuk fel jázmin rizzsel. Ez a Thai bazsalikomos csirke egy ízletes fogás a FODMAP diétában!
#Gluténmentes #Tejementes #Tojásmentes #Paleo #Alacsony fodmap #Fehérjedús