Tonka Bab "Bliss Ball" Desszert (Alacsony Kalória)

A dió magas esszenciális aminosavakban és zsírokban gazdag, emellett E-vitaminban is gazdag, így jótékony hatással van bőrünkre. Ezenkívül a dió antioxidánsként működik, és jelentős mennyiségű magnéziumot, foszfort, cinket és rezet tartalmaz. Ezek az egészséges energiagolyók igazán alkalmasak arra, hogy nyomon kövessék az évszakok változását a konyhában. Friss, vitamindús, tápanyagdús, és nem utolsó sorban megfizethető gyümölcsökkel és zöldségekkel, minden szezonban helyben kaphatóak mindig el tudjuk készíteni. A szezonalitás érdekében télen a sült vagy frissen reszelt sütőtököt sárgarépával helyettesítsd, és egészítsd ki gyömbérrel.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 reszelt sárgarépa
  • 100g datolya
  • 50g áfonya vagy cseresznye
  • 150g dió vagy pekándió
  • 1 teáskanál vaníliapor
  • 1 szelet gyömbér
  • Egy csipet reszelt tonka bab
  • 1 evőkanál juharszirup vagy kókuszvirág szirup
  • 2 csipet tengeri só
  • 1 evőkanál maca por (opcionális)

Elkészítés:

1. Keverés:

Egy aprítógépben keverd össze az összetevőket, amíg tészta-szerű állagúvá válnak.

Opcionálisan kissé pirítsd meg a diót és a magokat, mielőtt hozzáadnád őket, hogy fokozd az ízüket.

2. Formázás:

Formázd a keveréket golyókká az ízlésednek megfelelően.

Kreativitásod megnyilvánulásaként a golyókat kakaóporba, aprított mandulába, finomra vágott tökmagba vagy szezámmagba is gördítheted. Csak a képzeleted szab határt!

#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes