Tonka Bab "Bliss Ball" Desszert (Alacsony Kalória)
A dió magas esszenciális aminosavakban és zsírokban gazdag, emellett E-vitaminban is gazdag, így jótékony hatással van bőrünkre. Ezenkívül a dió antioxidánsként működik, és jelentős mennyiségű magnéziumot, foszfort, cinket és rezet tartalmaz. Ezek az egészséges energiagolyók igazán alkalmasak arra, hogy nyomon kövessék az évszakok változását a konyhában. Friss, vitamindús, tápanyagdús, és nem utolsó sorban megfizethető gyümölcsökkel és zöldségekkel, minden szezonban helyben kaphatóak mindig el tudjuk készíteni. A szezonalitás érdekében télen a sült vagy frissen reszelt sütőtököt sárgarépával helyettesítsd, és egészítsd ki gyömbérrel.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 reszelt sárgarépa
- 100g datolya
- 50g áfonya vagy cseresznye
- 150g dió vagy pekándió
- 1 teáskanál vaníliapor
- 1 szelet gyömbér
- Egy csipet reszelt tonka bab
- 1 evőkanál juharszirup vagy kókuszvirág szirup
- 2 csipet tengeri só
- 1 evőkanál maca por (opcionális)
Elkészítés:
1. Keverés:
Egy aprítógépben keverd össze az összetevőket, amíg tészta-szerű állagúvá válnak.
Opcionálisan kissé pirítsd meg a diót és a magokat, mielőtt hozzáadnád őket, hogy fokozd az ízüket.
2. Formázás:
Formázd a keveréket golyókká az ízlésednek megfelelően.
Kreativitásod megnyilvánulásaként a golyókat kakaóporba, aprított mandulába, finomra vágott tökmagba vagy szezámmagba is gördítheted. Csak a képzeleted szab határt!
#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes