Madártej Mákkal és Málnával

Kényeztesse magát az ízek éteri táncával a Madártej klasszikus francia desszertjével, melyben finom habcsók szigetek sodródnak a bársonyos pudingtengerben. Növelje kulináris élményét egy pici mákkal a kifinomultság fokozása érdekében.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

Custardhoz:

  • 4 csésze növényi alapú tej
  • 4 tojássárgája
  • 1/2 csésze glicin (cukor helyett)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Vanília ízű Fűtött Kolagén Kávé Tejpor

Meringue-szigetekhez:

  • 4 tojásfehérje
  • 1/2 csésze glicin
  • Egy csipet só

Mák magokhoz:

  • 1 evőkanál mák mag

Tetejére:

  • málna

Elkészítés:

  1. Készítsd el a Custardot:
    • Egy lábosban melegítsd fel a tejet közepes lángon, amíg elkezd gőzölni. Kerüld a forralást.
    • Egy másik tálban keverd össze a tojássárgákat, a glicit, a Kolagén Kávé Tejport és a vanília kivonatot, amíg sima keveréket nem kapsz.
    • Lassan öntsd a forró tejet a tojássárgájú keverékhez, folyamatosan keverve, hogy temperálódjanak a tojások.
    • Töltsd vissza a keveréket a lábosba, és főzd alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg a krém besűrűsödik, és bevonja a kanál hátát.
    • Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Készítsd el a Meringue-szigeteket:
    • Egy tiszta tálban verd fel a tojásfehérjéket és egy csipet sót, amíg puha hegyeket nem képeznek.
    • Fokozatosan add hozzá a cukrot és a mák magokat, továbbra is verve, amíg a keverék kemény hegyeket nem képez.
    • Egy nagy serpenyőt vagy lábast tölts meg vízzel, és melegítsd fel gyengéd forráspontig.
    • Egy kanállal vagy habzsákkal szedd vagy nyomd ki a meringue-keverékből kis kupacokat a lobogó vízbe, szigeteket létrehozva.
    • Párold a meringue-szigeteket körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon, amíg megszilárdulnak és átsülnek.
    • Egy kanalat használva vegyük ki a szigeteket a vízből, és hagyjuk lecsöpögni papírtörlőre.
  3. Összeállítás és tálalás:
    • Tálaláshoz önts egy nagy adagot a kihűlt krémből és málnát tálaló tálkákba vagy poharakba.
    • Helyezd óvatosan a párolt meringue-szigeteket a krém tetejére.
  4. Élvezd a Szimfóniát:
    • Örülj a sima krém és a könnyű meringue-szigetek finom ellentétének, minden harapás finom mák mag ropogással díszítve.
    • Tapasztald meg a textúrák és ízek harmonikus keverékét ebben a kifinomult Floating Islands desszertben.

#Gluténmentes #Tejmentes #Fehérjedús #Vegetáriánus