Madártej Mákkal és Málnával
Kényeztesse magát az ízek éteri táncával a Madártej klasszikus francia desszertjével, melyben finom habcsók szigetek sodródnak a bársonyos pudingtengerben. Növelje kulináris élményét egy pici mákkal a kifinomultság fokozása érdekében.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
Custardhoz:
- 4 csésze növényi alapú tej
- 4 tojássárgája
- 1/2 csésze glicin (cukor helyett)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Vanília ízű Fűtött Kolagén Kávé Tejpor
Meringue-szigetekhez:
- 4 tojásfehérje
- 1/2 csésze glicin
- Egy csipet só
Mák magokhoz:
- 1 evőkanál mák mag
Tetejére:
- málna
Elkészítés:
- Készítsd el a Custardot:
- Egy lábosban melegítsd fel a tejet közepes lángon, amíg elkezd gőzölni. Kerüld a forralást.
- Egy másik tálban keverd össze a tojássárgákat, a glicit, a Kolagén Kávé Tejport és a vanília kivonatot, amíg sima keveréket nem kapsz.
- Lassan öntsd a forró tejet a tojássárgájú keverékhez, folyamatosan keverve, hogy temperálódjanak a tojások.
- Töltsd vissza a keveréket a lábosba, és főzd alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg a krém besűrűsödik, és bevonja a kanál hátát.
- Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
- Készítsd el a Meringue-szigeteket:
- Egy tiszta tálban verd fel a tojásfehérjéket és egy csipet sót, amíg puha hegyeket nem képeznek.
- Fokozatosan add hozzá a cukrot és a mák magokat, továbbra is verve, amíg a keverék kemény hegyeket nem képez.
- Egy nagy serpenyőt vagy lábast tölts meg vízzel, és melegítsd fel gyengéd forráspontig.
- Egy kanállal vagy habzsákkal szedd vagy nyomd ki a meringue-keverékből kis kupacokat a lobogó vízbe, szigeteket létrehozva.
- Párold a meringue-szigeteket körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon, amíg megszilárdulnak és átsülnek.
- Egy kanalat használva vegyük ki a szigeteket a vízből, és hagyjuk lecsöpögni papírtörlőre.
- Összeállítás és tálalás:
- Tálaláshoz önts egy nagy adagot a kihűlt krémből és málnát tálaló tálkákba vagy poharakba.
- Helyezd óvatosan a párolt meringue-szigeteket a krém tetejére.
- Élvezd a Szimfóniát:
- Örülj a sima krém és a könnyű meringue-szigetek finom ellentétének, minden harapás finom mák mag ropogással díszítve.
- Tapasztald meg a textúrák és ízek harmonikus keverékét ebben a kifinomult Floating Islands desszertben.
#Gluténmentes #Tejmentes #Fehérjedús #Vegetáriánus