Fehérjedús Vegán Lencse és Quinoa Saláta

Ez a saláta kiemelkedik növényi alapú fehérje gazdagságával és rengeteg szuperélelmiszerrel. Kálium-, mangán-, cink- és vastartalma miatt figyelemre méltó, antioxidáns tulajdonságait a flavonoidok jelenlétének köszönheti.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 csésze főtt quinoa
  • 1 csésze főtt lencse
  • 1 babérlevél
  • Néhány mustármag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Néhány egész fekete bors
  • Tengeri só
  • 1 sárgarépa
  • 1 lila répa
  • 1 kisebb lilahagyma
  • Újhagyma
  • Néhány szál petrezselyem
  • Egy kis csokor snidling
  • Só és bors
  • Extra szűz olívaolaj
  • Balzsamecet

Elkészítés:

1. Quinoa:

Főzd meg a quinoát kétszer annyi sós vízben vagy alaplében, amíg könnyedén szétfő, kb. 20 percig.

2. Lencse:

Forrald fel a lencsét kétszer annyi sós vízben, egy teafilterben főzve benne fokhagymát, mustármagot, borsot és egy babérlevelet. Ajánlott, hogy a lencsét ne főzd túlpuhára, hogy megőrizd azok jótékony hatásait.

3. Készítsd elő a többi hozzávalót:

A kockára vágott répát blansírozd csak egy percig.

Aprítsd finomra a lilahagymát és a fűszernövényeket.

Ha minden alapanyag elkészült, keverd össze őket egy nagy tálban, hogy elkészüljön a quinoa saláta.

4. Tálalás:

Tálalás előtt locsold meg az olívaolajjal és balzsamecettel.

#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes