Fehérjedús Vegán Lencse és Quinoa Saláta
Ez a saláta kiemelkedik növényi alapú fehérje gazdagságával és rengeteg szuperélelmiszerrel. Kálium-, mangán-, cink- és vastartalma miatt figyelemre méltó, antioxidáns tulajdonságait a flavonoidok jelenlétének köszönheti.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 csésze főtt quinoa
- 1 csésze főtt lencse
- 1 babérlevél
- Néhány mustármag
- 1 gerezd fokhagyma
- Néhány egész fekete bors
- Tengeri só
- 1 sárgarépa
- 1 lila répa
- 1 kisebb lilahagyma
- Újhagyma
- Néhány szál petrezselyem
- Egy kis csokor snidling
- Só és bors
- Extra szűz olívaolaj
- Balzsamecet
Elkészítés:
1. Quinoa:
Főzd meg a quinoát kétszer annyi sós vízben vagy alaplében, amíg könnyedén szétfő, kb. 20 percig.
2. Lencse:
Forrald fel a lencsét kétszer annyi sós vízben, egy teafilterben főzve benne fokhagymát, mustármagot, borsot és egy babérlevelet. Ajánlott, hogy a lencsét ne főzd túlpuhára, hogy megőrizd azok jótékony hatásait.
3. Készítsd elő a többi hozzávalót:
A kockára vágott répát blansírozd csak egy percig.
Aprítsd finomra a lilahagymát és a fűszernövényeket.
Ha minden alapanyag elkészült, keverd össze őket egy nagy tálban, hogy elkészüljön a quinoa saláta.
4. Tálalás:
Tálalás előtt locsold meg az olívaolajjal és balzsamecettel.
#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes