New York-i Stílusú Vegetáriánus Pizza

Kényeztesse magát a klasszikus New York-i Stílusú Vegetáriánus Pizza ikonikus ízeivel, tápláló csavarral! Fehérjében gazdag, alacsony kalóriatartalmú New York-i stílusú pizzánk egy puha és rágós kéreg ínycsiklandó kombinációja csípős paradicsomszósszal, ragacsos olvasztott sajttal és illatos fűszernövényekkel. Mindenki kedvenc pizzájának ez a bűntudatmentes változata fehérjében gazdag és alacsony kalóriatartalmú, így tökéletes választás a pizza vágy kielégítésére anélkül, hogy veszélyeztetné egészségügyi céljait. Merüljünk el ennek az ízletes és egészséges pizzának az elkészítésében, amely biztosan a család kedvence lesz!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál aktív száraz élesztő
  • 2/3 csésze langyos víz (110° - 115°)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1-3/4 - 2-1/4 csésze gluténmentes lisztkeverék (vagy választhatóan fehérje-dúsított liszt)
  • 1 konzerv paradicsomszósz
  • 2 csésze részben sovány reszelt mozzarella sajt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/4 csésze apróra vágott friss bazsalikom
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál zúzott vörös bors (piros paprika)
  • további választható feltétek

Elkészítés:

1. Élesztő aktiválása:

Egy kis tálban oldd fel az élesztőt langyos vízben. Hagyd állni kb. 5 percig, amíg habos lesz.

2. Tészta elkészítése:

Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, sót, élesztős keveréket, és 1 csésze lisztet. Keverd közepes sebességgel, amíg sima nem lesz. Fokozatosan add hozzá a maradék lisztet, amíg lágy tészta nem alakul.

3. Gyúrd össze a tésztát:

Egy enyhén lisztezett felületen kb. 6-8 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Tedd a tésztát egy kizsírozott tálba, takard le, és hagyd meleg helyen kétszeresére kelni, kb. 1 óra.

4. Melegítsd elő a sütőt:

Melegítsd elő a sütőt 245°C hőmérsékletre. Kenj ki egy 36 cm-es pizzatálat.

5. Alakítsd a tésztát:

Nyomkodd le a megkelt tésztát, és nyújtsd ki úgy, hogy illeszkedjen a előkészített pizzatálhoz. Nyomkodd meg a széleit, hogy pereme legyen. Takard le a tésztát, és pihentesd 10 percig.

6. Készítsd el a pizzát:

Kenj el egyenletesen paradicsomszószt a pizzatésztán. Szórd rá a reszelt mozzarella sajtot és a reszelt parmezán sajtot. Szórd meg apróra vágott friss bazsalikommal, szárított oregánóval, és zúzott vörös borssal.

7. Süsd meg a pizzát:

Helyezd a összeállított pizzát az alsó sütőrácsra, és süsd 15-20 percig, vagy amíg a tészta enyhén barna és a sajt olvadt és buborékos.

8. Szolgáld fel és élvezd:

Vegyél ki a pizzát a sütőből, és hagyd hűlni néhány percig, mielőtt felszeleteled.

#Vegetáriánus #Gluténmentes