New York-i Stílusú Vegetáriánus Pizza
Kényeztesse magát a klasszikus New York-i Stílusú Vegetáriánus Pizza ikonikus ízeivel, tápláló csavarral! Fehérjében gazdag, alacsony kalóriatartalmú New York-i stílusú pizzánk egy puha és rágós kéreg ínycsiklandó kombinációja csípős paradicsomszósszal, ragacsos olvasztott sajttal és illatos fűszernövényekkel. Mindenki kedvenc pizzájának ez a bűntudatmentes változata fehérjében gazdag és alacsony kalóriatartalmú, így tökéletes választás a pizza vágy kielégítésére anélkül, hogy veszélyeztetné egészségügyi céljait. Merüljünk el ennek az ízletes és egészséges pizzának az elkészítésében, amely biztosan a család kedvence lesz!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 teáskanál aktív száraz élesztő
- 2/3 csésze langyos víz (110° - 115°)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1-3/4 - 2-1/4 csésze gluténmentes lisztkeverék (vagy választhatóan fehérje-dúsított liszt)
- 1 konzerv paradicsomszósz
- 2 csésze részben sovány reszelt mozzarella sajt
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/4 csésze apróra vágott friss bazsalikom
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál zúzott vörös bors (piros paprika)
- további választható feltétek
Elkészítés:
1. Élesztő aktiválása:
Egy kis tálban oldd fel az élesztőt langyos vízben. Hagyd állni kb. 5 percig, amíg habos lesz.
2. Tészta elkészítése:
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, sót, élesztős keveréket, és 1 csésze lisztet. Keverd közepes sebességgel, amíg sima nem lesz. Fokozatosan add hozzá a maradék lisztet, amíg lágy tészta nem alakul.
3. Gyúrd össze a tésztát:
Egy enyhén lisztezett felületen kb. 6-8 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Tedd a tésztát egy kizsírozott tálba, takard le, és hagyd meleg helyen kétszeresére kelni, kb. 1 óra.
4. Melegítsd elő a sütőt:
Melegítsd elő a sütőt 245°C hőmérsékletre. Kenj ki egy 36 cm-es pizzatálat.
5. Alakítsd a tésztát:
Nyomkodd le a megkelt tésztát, és nyújtsd ki úgy, hogy illeszkedjen a előkészített pizzatálhoz. Nyomkodd meg a széleit, hogy pereme legyen. Takard le a tésztát, és pihentesd 10 percig.
6. Készítsd el a pizzát:
Kenj el egyenletesen paradicsomszószt a pizzatésztán. Szórd rá a reszelt mozzarella sajtot és a reszelt parmezán sajtot. Szórd meg apróra vágott friss bazsalikommal, szárított oregánóval, és zúzott vörös borssal.
7. Süsd meg a pizzát:
Helyezd a összeállított pizzát az alsó sütőrácsra, és süsd 15-20 percig, vagy amíg a tészta enyhén barna és a sajt olvadt és buborékos.
8. Szolgáld fel és élvezd:
Vegyél ki a pizzát a sütőből, és hagyd hűlni néhány percig, mielőtt felszeleteled.
#Vegetáriánus #Gluténmentes