Ízletes Vegán Töltött Édesburgonya
Kényeztesse magát ezzel a vegán töltött édesburgonyával, amely sós csicseriborsóval, lédús koktélparadicsommal és olvadt vegán mozzarellával van töltve. Az ízek és az opcionális feltétek kellemes és tápláló étellé teszik, amely bármilyen növényi alapú ételhez alkalmas!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Közepes méretű édesburgonyák
- 2 csésze csicseriborsó, főtt vagy konzerv
- 1/2 csésze cseresznye paradicsom, félbevágva
- 1/2 csésze paradicsomszósz
- 1/2 csésze vegán mozzarella, reszelve
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 szál újhagyma, finomra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors és citrom ízlés szerint
- Opcionális feltétek: apróra vágott újhagyma, vegán tejföl vagy avokádó
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt:
Melegítsd elő a sütőt 200°C fokra.
2. Süsd meg az édesburgonyát:
Alaposan mossuk meg az édesburgonyát, majd töröljük szárazra. Szurkáljuk meg őket néhányszor egy villa vagy késsel. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük őket 45-60 percig, amíg puha nem lesznek.
3. Készítsük elő a csicseriborsós tölteléket:
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk, amíg illatos lesz. Adjuk hozzá a csicseriborsót, a cseresznye paradicsomot és a paradicsomszószt. Főzzük, amíg átmelegszik. Ízesítsük sóval, borssal és facsarjunk rá egy kevés citromlevet.
4. Töltsük meg az édesburgonyát:
Vágjuk hosszában ketté az édesburgonyát, majd villa segítségével "lazítsuk fel" a húst. Kanalazzuk bele a csicseriborsós és paradicsomos keveréket.
5. Adjunk hozzá vegán sajtot:
Szórjuk rá a vegán mozzarellát a csicseriborsós töltelékre.
Személyre szabhatjuk a tetejét a kedvenc feltéteinkkel, mint például apróra vágott újhagyma, vegán tejföl vagy avokádó.
#Vegán #Paleo #Tojásmentes #Tejmentes #Gluténmentes