Vegán Sült Zöldséges Gazpacho
Kényeztesse magát a sült zöldséges Gazpacho frissítő jóságával, egy élénk hideg levessel, amely sült kaliforniai paprikát, paradicsomot, uborkát és cukkinit tartalmaz. A lilahagyma, fokhagyma, olívaolaj és bazsalikom ízletes keverékével kiegészítve ez a leves a mediterrán ízek kitörése, amely tökéletes egy könnyű és hűtött kulináris élményhez.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 250g piros kaliforniai paprika
- 250g paradicsom
- 200g uborka
- 200g cukkini
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dl paradicsomlé
- Kb. 4 dl víz
- 2 evőkanál fehérbor ecet
- 1 csokor bazsalikom
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Előmelegítés:
Melegítsd elő a sütőt 250 fokra Celsius fokon.
2. Előkészítés:
Egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a félbe vágott piros kaliforniai paprikákat, negyedelt vöröshagymát és nagyobb kockákra vágott cukkinit. Süsd a forró sütőben 30 percig. Hagyd őket kihűlni, majd távolítsd el a paprikákról a szárat. Kockázd fel a paradicsomokat és az uborkákat, egy kis részt félretéve a díszítéshez.
3. Turmixolás:
Egy turmixgépben keverd össze a sült paprikákat, cukkinit, vöröshagymát, nyers fokhagymát, paradicsomlevet, vizet, 1 evőkanál fehérbor ecetet, 1 evőkanál olívaolajat és a bazsalikom nagy részét. Turmixold addig, amíg simára nem lesz. Ízlés szerint sózd és borsozd.
4. Tálalás:
Tálaláshoz aprítsd finomra a maradék uborkát és kaliforniai paprikát. Keverd össze őket a maradék apróra vágott bazsalikommal, egy kevés olívaolajjal és egy kevés ecettel. Hűtsd le a levest, majd tálal
#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Paleo #Vegetáriánus #Vegán