Élénk Vegetáriánus Curryleves (Alacsony Kalória)
Gyönyörködjön ennek a vibráló vegetáriánus currylevesnek a robusztus ízében, amely sárgarépa, tök/édesburgonya, zeller, fehérrépa, lilahagyma és fokhagyma keveréke. A curry fűszerkeverékkel átitatott, joghurttal és citrusos fűszerezéssel kiegészített leves az egészséges zöldségek és aromás fűszerek harmonikus ünnepe.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 200g sárgarépa
- 200g tök vagy édesburgonya
- 150g zeller
- 150g fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál curry fűszerkeverék
- 1 evőkanál olívaolaj
- Fél citrom vagy lime leve
- 1 dl natúr joghurt
Elkészítés:
1. Hámozás és kockázás:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a zöldségeket - sárgarépát, tököt/édesburgonyát, zellert, fehérrépát, vöröshagymát és fokhagymát.
2. Párolás:
Egy nagy fazékban, 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a zöldségeket erős tűzön, a curry fűszerkeverékkel együtt.
3. Fűszerezés:
Ízesítsük sóval és borssal, adjunk hozzá 1,2 liter vizet, fedjük le, és főzzük lágyra a zöldségeket.
4. Turmixolás:
Keverjük hozzá a joghurtot, majd használjunk botmixert a leves pépesítéséhez.
5. Tálalás:
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá frissen facsart citrom vagy lime levét.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Alacsony szénhidrát tartalom #Vegetáriánus