Élénk Vegetáriánus Curryleves (Alacsony Kalória)

Gyönyörködjön ennek a vibráló vegetáriánus currylevesnek a robusztus ízében, amely sárgarépa, tök/édesburgonya, zeller, fehérrépa, lilahagyma és fokhagyma keveréke. A curry fűszerkeverékkel átitatott, joghurttal és citrusos fűszerezéssel kiegészített leves az egészséges zöldségek és aromás fűszerek harmonikus ünnepe.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 200g sárgarépa
  • 200g tök vagy édesburgonya
  • 150g zeller
  • 150g fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Fél citrom vagy lime leve
  • 1 dl natúr joghurt

Elkészítés:

1. Hámozás és kockázás:

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a zöldségeket - sárgarépát, tököt/édesburgonyát, zellert, fehérrépát, vöröshagymát és fokhagymát.

2. Párolás:

Egy nagy fazékban, 1 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a zöldségeket erős tűzön, a curry fűszerkeverékkel együtt.

3. Fűszerezés:

Ízesítsük sóval és borssal, adjunk hozzá 1,2 liter vizet, fedjük le, és főzzük lágyra a zöldségeket.

4. Turmixolás:

Keverjük hozzá a joghurtot, majd használjunk botmixert a leves pépesítéséhez.

5. Tálalás:

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá frissen facsart citrom vagy lime levét.

#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Alacsony szénhidrát tartalom #Vegetáriánus