Hidratáló Vitaminos Vízelixír Uborkával
Az uborka kiválóan hidratálja a szervezetet, akár arcmaszkként, akár nyersen fogyasztva. Ha nincs uborka, készíthetünk vitaminvizet bogyós gyümölcsökből, kajszibarackból, szőlőből, de akár zellert vagy más fűszernövényeket is adhatunk hozzá. Ízesíthetjük citromfűvel és bazsalikommal, hiszen ezek a citrusos ízek jól összeérnek. Az uborka B-vitaminban, C-vitaminban és flavonoidokban gazdag, így kiváló antioxidáns és immunerősítő. A benne található rostok az emésztőrendszer működését is segítik.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 uborka
- 1 darab bio citrom
- 1 liter tisztított víz
Elkészítés:
1. Előkészítés:
Tisztítsa meg az uborkát anélkül, hogy megpucolná. Távolítsa el a magokat, majd vágja az uborkát kisebb szeletekre. Alaposan mossa meg a citromot, majd vágja fel szeletekre.
2. Helyezze az üvegedénybe:
Helyezze a citromszeleteket egy üvegedénybe az uborkával együtt. Tegyen hozzá néhány szelet lime-ot és mentalevelet. Töltse fel az üvegedényt tisztított vízzel, majd tegye hűtőbe éjszakára, hogy az ízeket az uborka és a citrusfélék felszívják a vízbe.
3. Felszolgálás:
Tálalja hűtve jéggel.
4. Tipp:
Ha lehetséges, használjon bio citromot és uborkát, és hagyja meg az uborka héját, mivel az tartalmazza a legtöbb C-vitamint.
#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes