Hidratáló Vitaminos Vízelixír Uborkával

Az uborka kiválóan hidratálja a szervezetet, akár arcmaszkként, akár nyersen fogyasztva. Ha nincs uborka, készíthetünk vitaminvizet bogyós gyümölcsökből, kajszibarackból, szőlőből, de akár zellert vagy más fűszernövényeket is adhatunk hozzá. Ízesíthetjük citromfűvel és bazsalikommal, hiszen ezek a citrusos ízek jól összeérnek. Az uborka B-vitaminban, C-vitaminban és flavonoidokban gazdag, így kiváló antioxidáns és immunerősítő. A benne található rostok az emésztőrendszer működését is segítik.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 1 darab bio citrom
  • 1 liter tisztított víz

Elkészítés:

1. Előkészítés:

Tisztítsa meg az uborkát anélkül, hogy megpucolná. Távolítsa el a magokat, majd vágja az uborkát kisebb szeletekre. Alaposan mossa meg a citromot, majd vágja fel szeletekre.

2. Helyezze az üvegedénybe:

Helyezze a citromszeleteket egy üvegedénybe az uborkával együtt. Tegyen hozzá néhány szelet lime-ot és mentalevelet. Töltse fel az üvegedényt tisztított vízzel, majd tegye hűtőbe éjszakára, hogy az ízeket az uborka és a citrusfélék felszívják a vízbe.

3. Felszolgálás:

Tálalja hűtve jéggel.

4. Tipp:

Ha lehetséges, használjon bio citromot és uborkát, és hagyja meg az uborka héját, mivel az tartalmazza a legtöbb C-vitamint.

#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes