Vörösboros Marhapörkölt Mandulás Vadrizssel
Kényeztesse magát ennek a vörösboros marhapörköltnek a gazdag ízvilágában, amelyet a vadrizs egyedi oldala kísér, amely a neve ellenére gabonaszerű fű. Tele van esszenciális ásványi anyagokkal, mint például kálium, magnézium és foszfor, emellett magas rost- és fehérjetartalommal is büszkélkedhet. Ez a kiadós étel a fűszerek és textúrák elragadó keverékét ígéri.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- Marhapörkölt:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 800g marhahús, kockákra vágva
- 5 evőkanál szőlőmagolaj vagy 1 evőkanál kacsazsír
- 1/2 evőkanál édes paprika
- 1/2 evőkanál füstölt paprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál őrölt köménymag
- 1 csipet fahéj
- 300ml vörösbor
- Só és bors ízlés szerint
- Vadrizs:
- 1 csésze vadrizs
- 1 marok szárított áfonya
- 1 marok pirított mandulaszelet
- 1/2 liter zöldség alaplé vagy tisztított víz
- Só
Elkészítés:
1. Marhapörkölt:
- Egy lábasban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát a zsíron, amíg áttetszővé válik. Adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst. Amikor megpirult, szórjuk meg édes paprikával, sóval és borssal. Öntsünk hozzá egy kevés vörösbort.
- Fedjük le és pároljuk a pörköltet, időnként hozzáadva több vörösbort vagy vizet. Lassú tűzön főzzük a húst kb. 3-4 órán át, amíg puha lesz, és sűrű mártás képződik.
2. Vadrizs:
- Egy másik lábasban főzzük meg a vadrizst kétszeres mennyiségű zöldség alaplében kb. 45 percig. Az utolsó öt percben adjuk hozzá a szárított áfonyát.
- Pirítsuk meg aranybarnára a mandulaszeleteket egy száraz serpenyőben. Amikor elkészült a vadrizs, keverjük hozzá a szárított áfonyát és a pirított mandulaszeleteket.
3. Tálalás:
- Szolgáljuk fel a Vörösboros Marhapörköltet ízes vadrizságyon, és élvezzük ezt a tartalmas és aromás ételt.
Megjegyzés: Személyes ízlés szerint igazítsuk az ízesítést és a folyadéktartalmat.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes