Vörösboros Marhapörkölt Mandulás Vadrizssel

Kényeztesse magát ennek a vörösboros marhapörköltnek a gazdag ízvilágában, amelyet a vadrizs egyedi oldala kísér, amely a neve ellenére gabonaszerű fű. Tele van esszenciális ásványi anyagokkal, mint például kálium, magnézium és foszfor, emellett magas rost- és fehérjetartalommal is büszkélkedhet. Ez a kiadós étel a fűszerek és textúrák elragadó keverékét ígéri.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • Marhapörkölt:
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 800g marhahús, kockákra vágva
    • 5 evőkanál szőlőmagolaj vagy 1 evőkanál kacsazsír
    • 1/2 evőkanál édes paprika
    • 1/2 evőkanál füstölt paprika
    • 1/2 teáskanál őrölt kömény
    • 1/2 teáskanál őrölt köménymag
    • 1 csipet fahéj
    • 300ml vörösbor
    • Só és bors ízlés szerint
  • Vadrizs:
    • 1 csésze vadrizs
    • 1 marok szárított áfonya
    • 1 marok pirított mandulaszelet
    • 1/2 liter zöldség alaplé vagy tisztított víz

Elkészítés:

1. Marhapörkölt:

  • Egy lábasban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát a zsíron, amíg áttetszővé válik. Adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst. Amikor megpirult, szórjuk meg édes paprikával, sóval és borssal. Öntsünk hozzá egy kevés vörösbort.
  • Fedjük le és pároljuk a pörköltet, időnként hozzáadva több vörösbort vagy vizet. Lassú tűzön főzzük a húst kb. 3-4 órán át, amíg puha lesz, és sűrű mártás képződik.

2. Vadrizs:

  • Egy másik lábasban főzzük meg a vadrizst kétszeres mennyiségű zöldség alaplében kb. 45 percig. Az utolsó öt percben adjuk hozzá a szárított áfonyát.
  • Pirítsuk meg aranybarnára a mandulaszeleteket egy száraz serpenyőben. Amikor elkészült a vadrizs, keverjük hozzá a szárított áfonyát és a pirított mandulaszeleteket.

3. Tálalás:

  • Szolgáljuk fel a Vörösboros Marhapörköltet ízes vadrizságyon, és élvezzük ezt a tartalmas és aromás ételt.

Megjegyzés: Személyes ízlés szerint igazítsuk az ízesítést és a folyadéktartalmat.

#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes