Sós Zöldséges Frittata Kecskesajttal
Kényeztesse magát egy elragadó kulináris élményben sós zöldséges Frittatánkkal, amely élénk kaliforniai paprikát, cukkinit és koktélparadicsomot tartalmaz, krémes kecskesajttal dúsított aranytojás keverékben. A tökéletesre sütve ez a frittata ízek és textúrák keverékét kínálja. A balzsamecettel meglocsolt frissítő vegyes zöldsalátával párosítva ez az étel az egészséges összetevők és a harmonikus ízek egészséges ünnepe. Élvezze a tápláló étkezést, amely könnyedén ötvözi az egyszerűséget a kifinomultsággal.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db piros kaliforniai paprika, kockázva
- 1 db cukkini, kockázva
- 1 csésze koktélparadicsom, félbevágva
- 6 db nagy tojás
- 1/4 csésze tej vagy növényi alapú tej
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 2 uncia kecskesajt, morzsolva
- 4 csésze vegyes zöldsaláta
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
1. Zöldségpárolás:
Előmelegítjük a sütőt 375°F (190°C) fokra. Egy nagy, sütőben is használható serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a kockázott kaliforniai paprikát, cukkinit és koktélparadicsomot a serpenyőhöz. Pároljuk a zöldségeket kb. 5 percig, amíg kissé puha nem lesznek.
2. Tojáskeverék és sütés:
Egy keverőtálban összekeverjük a tojásokat, tejet, sót és fekete borsot. Az elkészült tojáskeveréket ráöntjük a párolt zöldségekre a serpenyőben. Egyenletesen megszórjuk a morzsolva kecskesajtot a tetejére. A serpenyőt áthelyezzük a előmelegített sütőbe és 15-20 percig sütjük, amíg a frittata meg nem dermed és kissé aranybarna nem lesz a tetején.
3. Vegyes zöldsaláta:
Amíg a frittata sül, elkészítjük a vegyes zöldsalátát. Egy másik tálban összekeverjük a salátaleveleket balzsamecettel és extra szűz olívaolajjal.
4. Tálalás:
Kivesszük a frittatát a sütőből, és pár percig hagyjuk hűlni. Felszeleteljük a frittatát és tálaljuk mellé a vegyes zöldsalátát.
#Gluténmentes #Tejmentes #Alacsony szénhidrát tartalom #Fehérjedús #Vegetáriánus