Miért nem fogyok, pedig edzek? A válaszok, amikre talán nem is gondoltál!

Ha rendszeresen edzel, de mégsem látod a mérlegen a várt eredményeket, valószínűleg csalódott vagy. Lehet, hogy minden erőfeszítésed ellenére nem sikerül fogyni. Miért nem működik az edzésed? Ebben a blogban megvizsgáljuk a leggyakoribb hibákat, amelyek miatt stagnálhat a fogyás, és konkrét tanácsokat adunk arra, hogyan érheted el végre a kitűzött céljaidat.

Miért nem fogyok, ha rendszeresen edzek?

Először is, ne feledd: a fogyás nem csak az edzésről szól. Lehet, hogy minden héten izzasztó edzéseken veszel részt, de ha nem figyelsz oda a táplálkozásodra és a mindennapi életmódodra, akkor a mérlegen nem biztos, hogy látsz változást.

Itt vannak a leggyakoribb okok, amiért nem fogysz annak ellenére, hogy edzel:

1. Nem Figyelsz a Táplálkozásodra

Talán meglep, de az étrend gyakran fontosabb tényező a fogyás szempontjából, mint maga az edzés. A „kalória be, kalória ki” elv lényegében arról szól, hogy több kalóriát kell elégetned, mint amennyit beviszel. De ha nem tartod ellenőrzés alatt, mit eszel, akkor könnyen meglehet, hogy túl sok kalóriát fogyasztasz még akkor is, ha egészséges ételeket választasz.

Mit tehetsz?

  • Ne zárd ki a kedvenc ételeidet! Sokan azt hiszik, hogy a fogyás titka az, hogy teljesen lemondjanak a kedvenc ételeikről. Ez egy fenntarthatatlan módszer, és hosszú távon frusztrációhoz vezet. Ehelyett próbáld meg moderálni a kedvenc ételeid fogyasztását. Minden szabad mértékkel!
  • Kalóriaszámolás helyett inkább a makrotápanyagokra figyelj. A fehérje, zsír, és szénhidrátok megfelelő arányának beállítása fontosabb, mint az abszolút kalóriaszámolás. A GetFIT App Premium tagságával több száz étkezési terv és recept érhető el, amelyek segítenek a helyes egyensúly kialakításában.

2. Túl Keveset Vagy Túl Sokat Eszel

Lehet, hogy nem eszel eleget, ami éppen olyan rossz, mint a túlevés. Ha túl keveset eszel, akkor a tested takarékra kapcsol, és próbál minden kalóriát megtartani, amire csak képes. Ez lassíthatja az anyagcserédet, ami megnehezíti a fogyást. Ugyanakkor, ha túl sokat eszel, még akkor is, ha egészséges ételeket választasz, a kalóriatöbblet miatt sem fogsz fogyni.

Mit tehetsz?

  • Próbáld megkeresni a kalóriaegyensúlyt. Ha edzel, az anyagcseréd gyorsabb lehet, de ez nem jelenti azt, hogy bármennyi kalóriát elfogyaszthatsz. Ismerd meg a saját napi kalóriaszükségletedet, és tervezz aszerint. A GetFIT App segít a napi kalóriabevitel nyomon követésében is, hogy biztos lehess benne, hogy a célodnak megfelelő mennyiséget eszel.

3. Nem Helyes Az Edzésed Felépítése

Nem minden edzésforma ugyanolyan hatékony a fogyás szempontjából. A legtöbb ember, aki fogyásra törekszik, kardióedzésekre összpontosít, pedig a súlyzós edzések is elengedhetetlenek a sikerhez. Ha a tested alkalmazkodik egy bizonyos típusú edzéshez, akkor az idő múlásával kevésbé hatékony lesz.

Mit tehetsz?

  • Alakítsd ki a megfelelő edzésfelosztást. Az alábbi minta háromnapos súlyzós edzésterv kiváló alap lehet számodra:

1. nap: Teljes test edzés

  • Guggolás: 3x10
  • Fekvenyomás: 3x10
  • Evezés: 3x12

2. nap: Alsó test nap

  • Kitörés: 3x10 (mindkét lábra)
  • Lábemelés: 3x12
  • Csípőemelés: 3x12

3. nap: Felső test nap

  • Vállnyomás: 3x10
  • Bicepsz hajlítás: 3x12
  • Tricepsz nyújtás: 3x12

Ezek az alapgyakorlatok segítenek az izomtömeg építésében, ami hosszú távon támogatja a zsírvesztést is.

4. Túl Sok Stressz és Kevés Alvás

A stressz és az alváshiány nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy nem tudsz fogyni. A magas kortizolszint, amely a stressz hormonja, hozzájárulhat a zsír tárolásához, különösen a hasi tájékon. Emellett, ha nem alszol eleget, akkor az anyagcseréd is lelassulhat, ami megnehezíti a fogyást.

Mit tehetsz?

  • Tegyél az alvásért és a stresszkezelésért. Célozd meg a napi 7-9 óra alvást, és próbálj meg naponta pár percet relaxálni vagy meditálni. Az alvás minősége közvetlen hatással van a fogyásodra.

5. Túl Gyors Eredményeket Vársz

Az egyik leggyakoribb hiba az, hogy az emberek túl gyorsan várják az eredményeket. Ha nem látsz azonnali változást a mérlegen, könnyen feladhatod, pedig a fogyás időt és türelmet igényel. Az izomépítés és a zsírvesztés fokozatos folyamat, és ne feledd, hogy a mérleg nem mindig mutatja a teljes képet.

Mit tehetsz?

  • Tűzz ki reális célokat. A heti fél-egy kiló fogyás teljesen normális és fenntartható. Figyelj arra is, hogyan érzed magad az edzések után, és ne csak a mérlegre koncentrálj. A GetFIT App segít nyomon követni az előrehaladásodat, nem csak súlyban, hanem egyéb szempontok alapján is.

Hogyan Segít a GetFIT App Premium Tagság?

A GetFIT App Premium Tagság hozzáférést biztosít számodra mindahhoz az eszközhöz, amelyre szükséged van ahhoz, hogy elérd a fogyási és izomépítési céljaidat, anélkül hogy éheznél vagy kizárnád a kedvenc ételeidet.

Miért segít a GetFIT App Premium?

  • Több száz recept és étkezési terv: Szeretnél fogyni anélkül, hogy lemondanál a kedvenc ételeidről? A GetFIT App több száz finom, egészséges receptet kínál, amelyek segítenek fenntartani a kalóriaegyensúlyt és támogatják az izomépítést.
  • Személyre szabott edzésprogramok: Nem vagy biztos benne, hogyan építsd fel az edzésed? Az app különféle edzésterveket kínál, amelyek a te céljaidra vannak szabva.
  • Online Coaching ORION-nal és nemzetközi szakértőkkel: Az AI-edzőnk és nemzetközi fitness szakértőink segítenek a táplálkozás és az edzések optimalizálásában.
  • Közösségi Támogatás: Csatlakozz egy támogató közösséghez, amely motivációt és inspirációt nyújt.

Kinek Ajánlott a GetFIT App Premium Tagság?

  • Olyanoknak, akik rendszeresen edzenek, de nem látnak eredményeket.
  • Olyanoknak, akik szeretnének fogyni, miközben élvezik a kedvenc ételeiket.
  • Elfoglalt embereknek, akiknek szükségük van hatékony és személyre szabott edzési és táplálkozási tervekre.
  • Akik szeretnének közösségi támogatást és szakértői segítséget kapni.

Ne hagyd, hogy a bizonytalanság és a kudarctól való félelem visszatartson attól, hogy elérd a céljaidat. Csatlakozz a GetFIT App Premium Tagságához, és tedd meg az első lépést a legfittebb önmagad felé még ma!

A Prémium tagok INGYENES hozzáférést kapnak "90 Napos Nyári Forma" kihívásunkhoz!

Kattints ide most!

Hozzáférést kapsz több mint 30 útmutatóhoz és e-könyvhöz is!

Kattints ide most!

Alakítsd át testedet mint több ezer hozzád hasonló ember!

Kattints ide most!

Prémium tagságunkat havonta új receptekkel, útmutatókkal és funkciókkal bővítjük!

Kattints ide most!

Készen állsz arra hogy következő sikertörténetünk legyél?

Kattints ide most!